Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası müəllim və tələbə heyətinin nəzərinə

ELAN

ORTA İXTİSAS MUSİQİ MƏKTƏB-STUDİYASINA MƏKTƏBƏQƏDƏR VƏ KİÇİK YAŞLI MƏKTƏBLİ UŞAQLARIN QƏBULU ÜÇÜN ÖDƏNİŞSİZ HAZIRLIQ KURSLARI TƏŞKİL EDİR

БАКИНСКАЯ МУЗЫКАЛЬНАЯ АКАДЕМИЯ ОРГАНИЗУЕТ БЕСПЛАТНЫЕ ПОДГОТОВИТЕЛЬНЫЕ КУРСЫ ДЛЯ ДЕТЕЙ ДОШКОЛЬНОГО И МЛАДШЕГО ШКОЛЬНОГО ВОЗРАСТА ДЛЯ ПОСТУПЛЕНИЯ В СРЕДНЮЮ СПЕЦИАЛЬНУЮ МУЗЫКАЛЬНУЮ ШКОЛУ-СТУДИЮ

İxtisas imtahanının proqram tələbləri

Ceyhun Allahverdiyevin illik yubileyinə həsr olunmuş konsert
Ü.Hacıbəyli adına Azərbaycan Dövlət Simfonik Orkestri

7 oktyabr 2022-ci il
Saat:19:00

2022/2023-cü tədris ili üzrə SABAH qruplarının bakalavriat səviyyəsinə tələbə qəbulu açıq elan olunur.

Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyi Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası Gənc pianoçular arasında “Fikrət Əmirov 100” Respublika müsabiqəsi

Bakı Musiqi Akademiyasının Tarix-nəzəriyyə fakültəsi “Vətən savaşında tarixi zəfər” mövzusuna həsr olunmuş sərbəst yazı işi müsabiqəsi elan edir!

XI Международная научно-практическая конференция «ИСКУССТВО И ХУДОЖЕСТВЕННОЕ ОБРАЗОВАНИЕ В КОНТЕКСТЕ МЕЖКУЛЬТУРНОГО ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ»
21 октября 2022 г.

Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası aşağıdakı kafedralarda vakant yerləri tutmaq üçün müsabiqə elan edir

"Klassik fortepiano sonata və romansların simfonik orkestr üçün orkestrləşdirmə" RESPUBLİKA MÜSABİQƏSİ

Bakı Musiqi Akademiyası, Erasmus Beynəlxalq mübadilə proqramı 2022-2023 tədris ili üzrə qəbula start verir.

ABİTURİYENTLƏRİN VƏ YUXARI SİNİF (V,VI,VII,VIII,IX,X) ŞAGİRDLƏRİNİN NƏZƏRİNƏ!

Bakı Musiqi Akademiyasının bakalavr ixtisaslarına qəbul edilənlər 02 sentyabrdan 12 sentyabr 2022-ci il tarixə qədər Təhsil Nazirliyinin portal.edu.az saytında qeydiyyatdan keçmək üçün tələb olunan sənədləri skan edib yerləşdirməlidir.

Международная студенческая научно-практическая конференция «МУЗЫКАЛЬНЫЙ ФОЛЬКЛОР В ИССЛЕДОВАНИЯХ МОЛОДЫХ УЧЕНЫХ»
18–20 октября 2022 г.

Amil Əkbər oğlu Əsgərovun “Naxçıvanda ənənəvi müsiqi ifaçılığı sənətinin xüsusiyyətləri” mövzusunda elmlər doktorluq dissertasiyasının elmi seminarı

25 noyabr 2021-ci il tarixindən etibarən Azərbaycan Respublikası Prezidentinin müvafiq fərmanı ilə Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinin tabeliyində yaradılmış "Təhsil Tələbə Krediti Fondu"nun vəsaiti hesabına təhsil tələbə kreditlərinin verilməsi üçün elektron müraciətlərin qəbuluna başlanılmışdır.

Rüstәmov Sәid Әli oğlu

(12.05.1907, İrəvan - 10.06.1983, Bakı)

Bәstәkar, dirijor, tarzən, pedaqoq, professor (1973). Azәrbaycanın xalq artisti (1957), Stalin mükafatı laureatı (1951).

1926-cı ildә müәllimlәr seminariyasını, 1930-cu ildә Bakı musiqi mәktәbinin tar sinfini (Ü.Hacıbəylidən vә M.Mәnsurovdan dәrs almışdır), 1932-ci ildә Azərbaycan Pedaqoji İnstitutunu bitirmişdir.

1931-ci ildәn Azәrbaycan Radio Verilişlәri Komitәsindә Ü.Hacıbəylinin tәşkil etdiyi ilk notlu Azәrbaycan Xalq Çalğı Alәtlәri Orkestrinin konsertmeysteri, 1935-1973-cü illәrdә һәmin orkestrin bәdii rәһbәri vә baş dirijoru olmuşdur.

S.Rüstəmov 1930-cu illərdən başlayaraq, əvvəl Bakı Musiqi Texnikumunda, 1958-ci ildən etibarən Azərbaycan Dövlət Konservatoriyasında xalq musiqisi kafedrasının tar sinfində müəllimlik etmiş, müəyyən illərdə kafedra müdiri kimi çalışmışdır.
S.Rüstəmov fəal musiqi ictimai xadimi kimi 1934-cü ildən Azərbaycan Bəstəkarlar İttifaqının İdarə Heyətinin üzvü, 1949-1953-cü illərdə isə sədri olmuş, milli musiqi mədəniyyətimizin inkişafı naminə əzmlə çalışmışdır.

S.Rüstəmov “Beş manatlıq gәlin”, “Durna”, “Rәisin arvadı” musiqili komediyalarının, xalq çalğı alətləri orkestri üçün “Cəngi”, “Qəhrəmani” pyeslərinin, Tar ilə xalq çalğı alətləri orkestri üçün Konsertin, “Azərbaycan” süitasının və s. orkestr əsərlərinin, bir çox maһnıların (“Sürəyya”, “Mən sülhə səs verirəm”, “Hardasan”, “Qurban adına”, “Alagöz”, “Bənövşə”, “Sumqayıt”), “Hacı Qara”, “Vaqif”, “Almaz”, “Bahar suları” və b. tamaşalara musiqinin müәllifidir.

S.Rüstəmov etnomusiqişünaslıq sahəsində geniş fəaliyyət göstərmişdir. Onun not yazıları əsasında “Cabbar Qaryağdıoğlunun ifasından 50 Azərbaycan xalq mahnısı” (1937), “Azərbaycan xalq mahnıları” (S.Rüstəmov, F.Əmirov, T.Quliyevin not yazıları, Bülbülün redaktəsi ilə, 1956-1958), “100 Azərbaycan xalq mahnıları” (1967), “Azərbaycan xalq rəqsləri” (1950), “Azərbaycan aşıq havaları” (4 dəftər, 1938), “Azərbaycan xalq rəngləri” (2 dəftər, 1954-1956) məcmuələri çap edilmişdir.

S.Rüstəmov 1935-ci ildə ilk dəfə olaraq “Tar məktəbi” tədris vəsaitini yazmış, Azərbaycan dilində ilk “Not savadı” dərsliyinin müəlliflərindən biri olmuşdur. S.Rüstəmov, həmçinin, orta və ali musiqi məktəbləri üçün S.R.Konüsün “İbtidai musiqi nəzəriyyəsi” və N.Rimski-Korsakovun “Harmoniya” dərsliklərini Azərbaycan dilinə tərcümə etmişdir.