Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası müəllim və tələbə heyətinin nəzərinə

ELAN

ORTA İXTİSAS MUSİQİ MƏKTƏB-STUDİYASINA MƏKTƏBƏQƏDƏR VƏ KİÇİK YAŞLI MƏKTƏBLİ UŞAQLARIN QƏBULU ÜÇÜN ÖDƏNİŞSİZ HAZIRLIQ KURSLARI TƏŞKİL EDİR

БАКИНСКАЯ МУЗЫКАЛЬНАЯ АКАДЕМИЯ ОРГАНИЗУЕТ БЕСПЛАТНЫЕ ПОДГОТОВИТЕЛЬНЫЕ КУРСЫ ДЛЯ ДЕТЕЙ ДОШКОЛЬНОГО И МЛАДШЕГО ШКОЛЬНОГО ВОЗРАСТА ДЛЯ ПОСТУПЛЕНИЯ В СРЕДНЮЮ СПЕЦИАЛЬНУЮ МУЗЫКАЛЬНУЮ ШКОЛУ-СТУДИЮ

İxtisas imtahanının proqram tələbləri

Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası aşağıdakı kafedralarda vakant yerləri tutmaq üçün müsabiqə elan edir

2022/2023-cü tədris ili üzrə SABAH qruplarının bakalavriat səviyyəsinə tələbə qəbulu açıq elan olunur.

Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyi Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası Gənc pianoçular arasında “Fikrət Əmirov 100” Respublika müsabiqəsi

"Klassik fortepiano sonata və romansların simfonik orkestr üçün orkestrləşdirmə" RESPUBLİKA MÜSABİQƏSİ

Bakı Musiqi Akademiyası, Erasmus Beynəlxalq mübadilə proqramı 2022-2023 tədris ili üzrə qəbula start verir.

ABİTURİYENTLƏRİN VƏ YUXARI SİNİF (V,VI,VII,VIII,IX,X) ŞAGİRDLƏRİNİN NƏZƏRİNƏ!

Ulu öndər Heydər Əliyevin anadan olmasının 100 – cü ildönümü münasibəti ilə musiqi məktəbləri, kollecləri və ali təhsil müəssisələri şagird və tələbələrinin IV müsabiqə

BMA-nın Orta İxtisas musiqi məktəb-studiyası şagirdlərinin KONSERTİ

13 dekabr 2022-ci il
Saat:12:30
Böyük zalı

Ü.Hacıbəyli ad. BMA-ı 2023-cü ilin “Heydər Əliyev ili” elan edilməsi və ümummilli liderin 100 illik yubileyi ilə əlaqədar bəstəkar, Xalq artisti, professor Azər Dadaşovun əsərlərinin ən yaxşı ifası üzrə skripka ifaçılarının Respublika müsabiqəsini elan edir.

Fortepiano dueti gecəsi

Leyla Məmmədəliyeva,
Nigar Məlikova

13 dekabr 2022-ci il Saat:17:00
Kiçik zalı

Müdafiə Nazirliyinin Əlahiddə Nümunəvi orkestrinin 30 illik yubileyinə həsr olunmuş KONSERT

24 dekabr 2022-ci il Saat:19:00

Презентация книги Теймура Атаева "Последние сочинения Дмитрия Шостаковича" / Концерт

13 декабря 2022 г. / 19:00

Təcrübə və karyera şöbəsinin təşkilatçılığı ilə 1-15 dekabr 2022-ci il Ü.Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasında tədris olunan ixtisaslar üzrə (yuxarı sinif şagirdləri, abituriyent, ixtisasartırma, məsləhət və s.) açıq qapı və ustad dərsləri günləri keçiriləcəkdir.

Estoniya Musiqi və Teatr Akademiyasının audiovizual yaradıcısı və bəstəkarı Einike Leppik Erasmus proqramı çərçivəsində Üzeyir Hacıbəyli adına Baki Musiqi Akademiyasında müasir bəstəkarlıq və elektroakustik dizayn mövzusunda 6 dekabr saat 16:00-17:00, 7 dekabr saat 14:30-16:30, 8 dekabr saat 15:00, 9 dekabr saat 15:00-da ustadlıq dərsi keçəcəkdir.

25 noyabr 2021-ci il tarixindən etibarən Azərbaycan Respublikası Prezidentinin müvafiq fərmanı ilə Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinin tabeliyində yaradılmış "Təhsil Tələbə Krediti Fondu"nun vəsaiti hesabına təhsil tələbə kreditlərinin verilməsi üçün elektron müraciətlərin qəbuluna başlanılmışdır.

27 sentyabr 2022-ci il

27 sentyabr 2020-ci ildə başlanan ll Qarabağ müharibəsi bizim şanlı tariximizdir.

Artıq iki ildir ki, bu tarix Azərbaycan Respublikasında Anım günü kimi qeyd olunur. Anım günü ilə əlaqədar ölkəmizdə müxtəlif tədbirlər keçirilir. 27 sentyabr 2022-ci il tarixində Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasının Böyük zalında da "Şəhidlərin xatirəsinə..." adlı konsert keçirildi.

Tədbirə başlamazdan öncə 44 günlük Vətən müharibəsində torpaqlarımızın ərazi bütövlüyü uğrunda canından keçən qəhrəman oğullarımızın xatirəsi bir dəqiqəlik sükutla yad edildi.

Sonra konsert açıq elan olundu.

Şəhidlərin xatirəsinə həsr olunmuş tədbirdə Ü.Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasının "İxtisas fortepiano" kafedrasının müəllimləri-professorlar, Xalq artistləri Yeganə Axundova, Ülviyyə Hacıbəyova, Gülnaz İsmayılova,  dosentlər Züleyxa Abdulla, Nərgiz Salmanlı, Aynur Xəlilova, baş müəllim Sevda Məmmədli, Beynəlxalq müsabiqələr laureatı Səbinə Qasımova ifalarını dinləyicilərə təqdim etdilər.

Azərbaycan və xarici ölkə bəstəkarlarının əsərlərindən ibarət olan konsert proqramında Üzeyir Hacıbəylinin "Arşın mal alan" operettasından Gülçöhrənin ariyası, Qara Qarayevin "Afroditanın adası" tamaşasından pyes, "Prelüd", Nazim Əliverdibəyovun "Bayatı Şiraz", Fikrət Əmirovun "Sevil" operasından Sevilin ariyası, Azər Rzayevin "Düşüncə", İohan Sebastian Baxın  "Prelüdiya və fuqa" (Y.T.K l cild h moll), Tomazo Albinioninin  "Adajio", İohan Bramsın Orqan xoral prelüdü, Cakomo Puççininin "Bohema" operasından "Müzettanın valsı",  Erik Satinin "Qnossyen", Sevda Məmmədlinin "Laçın" və sonda Fərhad Bədəlbəylinin "Ave Mariya", "Şuşa xatitələri" əsərləri ifa olundu.

Dərin hiss və həyacanını dinləyicilərə ötürə bilən musiqiçilərin ifası tamaşaçıların böyük rəğbətini qazanaraq, gurultulu alqışlarla qarşılandı.