Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası müəllim və tələbə heyətinin nəzərinə

ELAN

ORTA İXTİSAS MUSİQİ MƏKTƏB-STUDİYASINA MƏKTƏBƏQƏDƏR VƏ KİÇİK YAŞLI MƏKTƏBLİ UŞAQLARIN QƏBULU ÜÇÜN ÖDƏNİŞSİZ HAZIRLIQ KURSLARI TƏŞKİL EDİR

БАКИНСКАЯ МУЗЫКАЛЬНАЯ АКАДЕМИЯ ОРГАНИЗУЕТ БЕСПЛАТНЫЕ ПОДГОТОВИТЕЛЬНЫЕ КУРСЫ ДЛЯ ДЕТЕЙ ДОШКОЛЬНОГО И МЛАДШЕГО ШКОЛЬНОГО ВОЗРАСТА ДЛЯ ПОСТУПЛЕНИЯ В СРЕДНЮЮ СПЕЦИАЛЬНУЮ МУЗЫКАЛЬНУЮ ШКОЛУ-СТУДИЮ

İxtisas imtahanının proqram tələbləri

Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası aşağıdakı kafedralarda vakant yerləri tutmaq üçün müsabiqə elan edir

2022/2023-cü tədris ili üzrə SABAH qruplarının bakalavriat səviyyəsinə tələbə qəbulu açıq elan olunur.

Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyi Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası Gənc pianoçular arasında “Fikrət Əmirov 100” Respublika müsabiqəsi

"Klassik fortepiano sonata və romansların simfonik orkestr üçün orkestrləşdirmə" RESPUBLİKA MÜSABİQƏSİ

Bakı Musiqi Akademiyası, Erasmus Beynəlxalq mübadilə proqramı 2022-2023 tədris ili üzrə qəbula start verir.

ABİTURİYENTLƏRİN VƏ YUXARI SİNİF (V,VI,VII,VIII,IX,X) ŞAGİRDLƏRİNİN NƏZƏRİNƏ!

Ulu öndər Heydər Əliyevin anadan olmasının 100 – cü ildönümü münasibəti ilə musiqi məktəbləri, kollecləri və ali təhsil müəssisələri şagird və tələbələrinin IV müsabiqə

BMA-nın Orta İxtisas musiqi məktəb-studiyası şagirdlərinin KONSERTİ

13 dekabr 2022-ci il
Saat:12:30
Böyük zalı

Ü.Hacıbəyli ad. BMA-ı 2023-cü ilin “Heydər Əliyev ili” elan edilməsi və ümummilli liderin 100 illik yubileyi ilə əlaqədar bəstəkar, Xalq artisti, professor Azər Dadaşovun əsərlərinin ən yaxşı ifası üzrə skripka ifaçılarının Respublika müsabiqəsini elan edir.

Fortepiano dueti gecəsi

Leyla Məmmədəliyeva,
Nigar Məlikova

13 dekabr 2022-ci il Saat:17:00
Kiçik zalı

Müdafiə Nazirliyinin Əlahiddə Nümunəvi orkestrinin 30 illik yubileyinə həsr olunmuş KONSERT

24 dekabr 2022-ci il Saat:19:00

Презентация книги Теймура Атаева "Последние сочинения Дмитрия Шостаковича" / Концерт

13 декабря 2022 г. / 19:00

Təcrübə və karyera şöbəsinin təşkilatçılığı ilə 1-15 dekabr 2022-ci il Ü.Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasında tədris olunan ixtisaslar üzrə (yuxarı sinif şagirdləri, abituriyent, ixtisasartırma, məsləhət və s.) açıq qapı və ustad dərsləri günləri keçiriləcəkdir.

Estoniya Musiqi və Teatr Akademiyasının audiovizual yaradıcısı və bəstəkarı Einike Leppik Erasmus proqramı çərçivəsində Üzeyir Hacıbəyli adına Baki Musiqi Akademiyasında müasir bəstəkarlıq və elektroakustik dizayn mövzusunda 6 dekabr saat 16:00-17:00, 7 dekabr saat 14:30-16:30, 8 dekabr saat 15:00, 9 dekabr saat 15:00-da ustadlıq dərsi keçəcəkdir.

25 noyabr 2021-ci il tarixindən etibarən Azərbaycan Respublikası Prezidentinin müvafiq fərmanı ilə Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinin tabeliyində yaradılmış "Təhsil Tələbə Krediti Fondu"nun vəsaiti hesabına təhsil tələbə kreditlərinin verilməsi üçün elektron müraciətlərin qəbuluna başlanılmışdır.

7 oktyabr 2022 il

“Islam Dünyası” gənc klassik musiqi ifaçılarının XI beynəlxalq müsabiqəsində məktəb-studiya şagirdinin qələbəsi

Bu yaxınlarda yekunlaşan İSESCO-nun, Azərbaycan Respublikasının Gənclər və İdman Nazirliyinin dəstəyi, o cümlədən, Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasının iştirakı ilə “Kainat” Gənclik Mərkəzinin təşkil etdiyi “İslam Dünyası” gənc klassik musiqi ifaçılarının XI Beynəlxalq müsabiqəsində məktəb-studiyanın fortepiano ixtisası üzrə 5-ci sinif şagirdi Hüseyn Quliyev fortepiano nominasiyası üzrə Birinci yerə layiq görülmüşdür. 20 yaşadək gənc klassik musiqi ifaçılarının qatıldığı Beynəlxalq müsabiqədə 10-a yaxın ölkədən 2 yaş qrupu (böyük və kiçik) olmaqla, 2 nominasiya uğrunda mübarizə aparılırdı. Fikrət Əmirovun 100 illik yubileyinə həsr olunmuş müsabiqə özlüyündə böyük maraqla qarşılanmışdır.

Müsabiqənin beynəlmiləl tərkibli münsiflər heyətinin sədri Azərbaycanın Xalq artisti, BMA-nın Beynəlxalq əlaqələr, sosial məsələlər və ictimaiyyətlə əlaqələr üzrə prorektoru, professor Yeganə Axundova balaca Hüseynin ifasından danışarkən qeyd etmişdir: “Hər il keçirilən bu müsabiqə yeni gənc adlar kəşf edir. Bu dəfə BMA-nın Məktəb-studiyasının yetirməsi Hüseyn Quliyev, gənc yaşına baxmayaraq, daxili xarizması, parlaq artistizmi, özünəməxsus ifası və əsərlərin dramaturgiyasına dərindən nüfuz etməsi ilə dinləyiciləri valeh etmişdir. Beynəlxalq münsiflərin bütün üzvləri yekdilliklə gənc istedadın yaşına uyğun olmayan virtuoz imkanlarını vurğulayaraq, onun musiqi-ifaçılıq sənətində parlaq gələcəyini proqnozlaşdırmışdılar”.

Şagirdi Hüseyn Quliyevin “İslam Dünyası” gənc klassik musiqi ifaçılarının XI Beynəlxalq müsabiqəsinə qatılmaq və özünü sınamaq təklifi Fəqan Həsənliyə müəllimi professor T.Seyidovdan gəlir. Qısa zaman kəsiyində, təxminən müsabiqədən bir ay öncə yarışma üçün ciddi hazırlıqlara başlayan Hüseynin proqramına İohann Sebastyan Bach`ın prelüdiya və fuqası, Fikrət Əmirovun variasiayaları və Carl Czerny`nin əsərləri daxil idi.

Qeyd etmək lazımdır ki, bu yarışma H.Quliyevin iştirakçısı və qalibi olduğu ilk beynəlxalq müsabiqədir. Professor Tərlan Seyidovun “məktəbin”də təhsil almış Fəqan Həsənli qeyd edir ki, 6 yaşından musiqi ilə məşğul olmağa başlayan Hüseynin güclü yaddaşı var və kamil eşitmə bacarığına malikdir. Hüseynin bir pianoçu kimi öz üzərində ciddi əzm və həvəslə çalışması müəllimini daha da fərəhləndirir və onunla daha da maraqlı və mürəkkəb əsərlər üzərində çalışmağa stimul yaradır. Belə ki, Hüseyn paralel olaraq bəstəkarlıqla da məşğul olur.

Günay Məhyəddinli

BMA-nın məktəb-studiyasının müəllimi