“MUSİQİÇİLƏRİN PEDAQOJİ USTALIĞI” BEYNƏLXALQ FESTİVAL-MÜSABİQƏ

«ПЕДАГОГИЧЕСКОЕ МАСТЕРСТВО МУЗЫКАНТОВ» МЕЖДУНАРОДНЫЙ ФЕСТИВАЛЬ-КОНКУРС

"PEDAGOGICAL SKILLS OF MUSICIANS" INTERNATIONAL FESTIVAL-COMPETITION

Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası müəllim və tələbə heyətinin nəzərinə

ELAN

ORTA İXTİSAS MUSİQİ MƏKTƏB-STUDİYASINA MƏKTƏBƏQƏDƏR VƏ KİÇİK YAŞLI MƏKTƏBLİ UŞAQLARIN QƏBULU ÜÇÜN ÖDƏNİŞSİZ HAZIRLIQ KURSLARI TƏŞKİL EDİR

БАКИНСКАЯ МУЗЫКАЛЬНАЯ АКАДЕМИЯ ОРГАНИЗУЕТ БЕСПЛАТНЫЕ ПОДГОТОВИТЕЛЬНЫЕ КУРСЫ ДЛЯ ДЕТЕЙ ДОШКОЛЬНОГО И МЛАДШЕГО ШКОЛЬНОГО ВОЗРАСТА ДЛЯ ПОСТУПЛЕНИЯ В СРЕДНЮЮ СПЕЦИАЛЬНУЮ МУЗЫКАЛЬНУЮ ШКОЛУ-СТУДИЮ

İxtisas imtahanının proqram tələbləri

Koreya Respublikası Təhsil Nazirliyi yanında Beynəlxalq Təhsil üzrə Milli İnstitutu (BTMİ) 2022-ci il üçün xarici tələbələrə bakalavr pilləsi üzrə “Global Koreya Təqaüd Proqramı”nı elan etmişdir.

Violin ifaçılarının nəzərinə!

Bakı Musiqi Akademiyasının Tarix-nəzəriyyə fakültəsi “Videoçarxların yarışı” müsabiqəsini elan edir!

Bakı Musiqi Akademiyasının Tarix-nəzəriyyə fakültəsi “Vətən savaşında tarixi zəfər” mövzusuna həsr olunmuş sərbəst yazı işi müsabiqəsi elan edir!

Britaniya Şurası Yaradıcı Prodüserlər (Creative Producers) proqramı üçün açıq müsabiqə elan edib.

Ü.Hacıbəyli adına BMA-nın Kiçik zalında K.D.Uşinski adına Cənubi Ukrayna Milli Pedaqoji Universitetin nəfəs alətləri üzrə (saksofon) müəllimi A.A.Stepanova BMA-nın tələbələri ilə ustadlıq dərsi keçirəcəkdir.

25 noyabr 2021-ci il tarixindən etibarən Azərbaycan Respublikası Prezidentinin müvafiq fərmanı ilə Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinin tabeliyində yaradılmış "Təhsil Tələbə Krediti Fondu"nun vəsaiti hesabına təhsil tələbə kreditlərinin verilməsi üçün elektron müraciətlərin qəbuluna başlanılmışdır.

29 dekabr 2021-ci il

29 dekabr 2021-ci il tarixində Üzeyir Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasında Azərbaycan Respublikasının Əməkdar müəllimi, sənətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru, professor Ülviyyə İmanovanın "Ülviyyə İmanova-75 Seçilmiş elmi əsərlər" kitabının təqdimatı keçirildi.

Qeyd edək ki, kitabın elmi redaktoru Azərbaycan Respublikasının Əməkdar müəllimi, pedaqoji elmlər üzrə fəlsəfə doktoru, professor Nərminə Quliyeva, tərtibçi redaktoru isə sənətşünaslıq üzrə elmlər doktoru, dosent Kəmalə Ələsgərlidir.

Təqdimatda Azərbaycan Respublikasının Əməkdar müəllimi, pedaqoji elmlər üzrə fəlsəfə doktoru, professor, Tədris işləri üzrə prorektor Nərminə Quliyeva, Azərbaycan Respublikasının Əməkdar incəsənət xadimi, fəlsəfə elmləri doktoru, professor Gülnaz Abdullazadə, Əməkdar incəsənət xadimi, sənətşünaslıq üzrə elmlər doktoru, professor İmruz Əfəndiyeva, Əməkdar müəllim, sənətşünaslıq üzrə elmlər doktoru, professor Gülzar Mahmudova, Əməkdar incəsənət xadimi sənətşünaslıq elmləri doktoru, professor Tariyel Məmmədov, Əməkdar müəllim, sənətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru, dosent Xatirə Həsənzadə, BMA-nın baş müəllimi, sənətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru Aybəniz Növrəsli baş müəllim, sənətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru Minaxanım Babayeva, BMA-nın doktorantı, musiqişünas Aynur İsgəndərova ürək sözləri ilə çıxış edərək, dəyərli kitab nəşr etdirdiyi üçün Ülviyyə xanıma təşəkkürlərini, yeni yaradıcılıq uğurları arzu etdilər.

Ardınca söz musiqiyə verildi.

Tədbirdə Bakı Musiqi Akademiyasının tələbələri Nailə Xasıyeva, Cəmalə Abdinzadə, Zərrin Əliyeva, Fidan Məmmədzadə, Leyla Cavadova, Kamran Talıblı, Elxan Niftiyev, Kənan Xəlilzadə, Zöhrə Ramazanlı və Nəriman Məsimovun ifasında V.Adıgözəlovun "Bakı haqqında mahnı", F.Kreyslerin "Gözəl rozmarin", S.Zilmixanqızının "Azərbaycan", İrland xalq musiqisi "Danny boy", M.Mangani "Albomdan səhifə", V.Çiara "La spagnola", T.Quliyevin "Qaytağı" əsərləri səsləndirildi.

Sonda Ü.İmanova  təbriklərə, xoş sözlərə görə və   kitabın ərsəyə gəlməsində əməyi keçən hər kəsə dərin minnətdarlığını olduğunu bildirdi.