İmanova Ülviyyə

Kafedra müdiri,  professor, sənətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru, Əməkdar müəllim

Doğum yeri və tarixi:  Azərbaycan, Bakı şəh., 25.10.1944.

Təhsil: 1958-1962 – A.Zeynallı adına Bakı musiqi texnikumunun nəzəriyyə şöbəsi; fərqlənmə diplomu

1962-1967 – Ü.Hacıbəyov adına ADK “Musiqi tarixi-nəzəriyyəsi”. İxtisas: müəllim, musiqişünas, lektor; fərqlənmə diplomu

1968-1971 - Azərbaycan Elmlər Akademiyasının Memarlıq və İncəsənət institutunun aspiranturası

Pedaqoji fəaliyyəti:
    1971-ci ildən bu günə qədər Ü.Hacıbəyov adına ADK –nın (indiki Ü.Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyası) “Musiqi tarixi” kafedrasının müəllimi, baş müəllimi (1979), dosenti (1991), 1995-ci ildən kafedranın müdiri, 2003-cü ildən professorudur.

1974 –cü ildən musiqişünasların diplom və buraxılış işlərinə, magistr dissertasiyalarına rəhbərlik edir; 12 sənətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru işlərinə rəhbərlik edib.

Azərbaycan Respublikasının Əməkdar Müəllimi (2011)

Elmi fəaliyyəti:
    “XX əsrin klassisizmi və Qara Qarayevin musiqisi” adlı sənətşünaslıq dissertasiyasını (elmi rəhbər: sənətşünaslıq namizədi, dosent İ.V.Abezqauz) 1990-cı ildə Daşkənd şəhərində müdafiə edib.

Müxtəlif toplularda yerli və xarici mətbuatda  məqalələr çap etdirir;

Ü.Hacıbəyli adına BMA-da və Bəstəkarlar İttifaqında müxtəlif mövzulu konfranslarda çıxış edir.

Tədris ədəbiyyatı:
    Heydər Əliyev adına “Müasir təhsil kompleksi” üçün 3 dərslik, Bakı, 2005 ( iki dərslik Nərmin Kamilova ilə birlikdə)

Azərbaycan musiqi ədəbiyyatı (ali məktəblər üçün) Bakı,  “Elm və təhsil”, 2014- 488s. (S.Qasımova, Z.Abdullayeva    ilə birlikdə)

Tədris oıunan fənnlər üzrə proqramlar.