Mirbabayeva Kəmalə Mirbağır qızı

Dosent, fəlsəfə doktoru

Doğum yeri:    Azərbaycan, Bakı şəh.

Təhsili:    1971–1979-cu illərdə 244 saylı ümumtəhsil və 7 saylı Uşaq Musiqi məktəblərində təhsil almışdır.   1979-1983 - cü  illərdə Asəf Zeynallı adına Bakı Orta İxtisas Musiqi məktəbinin fortepiano şöbəsində təhsilini davam etdirərək, bu məktəbi fərqlənmə diplomu ilə bitirmişdi.

1984-1989 - cu  illərdə Ü.Hacıbəyov adına Azərbaycan Dövlət Konservatoriyasının ifaçılıq fakültəsinin fortepiano bölməsində professor N.Sultanovun sinfində təhsil alıb.Təhsilini başa vuraraq “Konsert ifaçısı,konsertmeyster və müəllim” ixtisasına layiq görülmüşdür.

2014-cü ildə Kəmalə Mirbabayeva “Müasir Azərbaycan pianoçularının ifaçılıq problemi” mövzusunda sənətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru elmi dərəcəsi almaq üçün dissertasiyasını müvəffəqiyyətlə müdafiə etmişdir (elmi rəhbəri Əməkdar incəsənət xadimi, fəlsəfə elmləri doktoru, professor Abdullazadə G.A.).

Pedaqoji fəaliyyəti:    1985-1994 illərdə 33 saylı UMM-də müəllim və konsertmeyster kimi çalışmışdır.  1994-cü ildən K.M. Mirbabayeva Ü.Hacıbəyli adına Bakı Musiqi Akademiyasında konsertmeyster, müəllim, baş müəllim vəzifəsində çalışmışdır. Hal-hazırda isə “İxtisas fortepiano” kafedrasında dosent vəzifəsində çalışır.

Elmi ifaçılıq fəaliyyəti:     1992-ci ildə K.Mirbabayeva Nyu-York şəhərində yerləşən “Azərbaycan Mədəniyyəti Cəmiyyəti”nin dəvəti ilə Amerika Birləşmiş Ştatlarında qastrol səfərində olmuşdur. Bu səfər zamanı o, Birləşmiş Millətlər Təşkilatında, ABŞ-ın Nyu-York və digər şəhərlərində Azərbaycan bəstəkarlarının əsərlərini təbliq edərək müvəffəqiyyətlə çıxış etmişdir. Bu çıxışlarına görə K.Mirbabayeva müxtəlif diplomlara layiq görülmüşdür. O, 2 dərs vəsaiti, bir metodik tövsiyə və bir sıra elmi məqalələrin müəllifidir.

Xarici və Respublika elmi-praktik konfranslarında da iştirak etmişdir.  K.Mirbabayeva BMA-da işlədiyi dövrdə pedaqoji işi ilə bərabər ifaçılıq fəaliyyətini davam etdirir.

1997-ci ildə dünya şöhrətli musiqiçi M.Rostropoviçin Moskva şəhərində keçirilən yubiley tədbirlərində K.Mirbabayeva respublikamızı uğurla təmsil edib. Kəmalə Mirbabayevanın ifaçılıq yaradıcılığı Azərbaycan Televiziya və Radiosunun “Qızıl fond”unda öz əksini tapmışdır.